Altanräcken

Vi är en av de få på marknaden som erbjuder näst intill underhållsfria räcken till altanen med ett byggsystem i aluminium med vilket man fritt kan kombinera ribbor (spjälor), stänger (rör), glas och sträckmetall i samma stomme. Våra altanräcken kan skräddarsys med inbyggd belysning (LED), vilket lyfter fram ditt räcke, altan, terrass eller balkong på ett helt annat sätt.

Räcke med stående ribbor (spjälor) - lättskötta traditionella altanräcken

Staket med ribbor är ett tryggt och insyns skyddande alternativ på altanen eller balkongen. Vårt högkvalitativa altanräcke är dessutom gjort av lättskött aluminium, så du slipper fundera på att måla och istället lägga dina pengar och fritid åt något annat.

Många kunder väljer även att kombinera dessa ribbräcken med glas, ifall man t.ex. vill ha bättre utsikt på någon sida av altanen. Våra altanräcken kan dessutom tillverkas i naturanodiserat samt i en massa olika RAL-färger och man kan till och med få den ovala överliggaren i olika träimitationer som kallas Decoral.

Räcke med liggande ribbor (spjälor) - de moderna altanräcket

Liggande ribbor på ett aluminiumräcke till balkong kan enkelt göras säkert genom att montera en genomskinlig plastskiva på insidan. Då undviker man klätterrisken, kan fritt välja mellanrum mellan ribborna (spjälorna) och får samtidigt ett vindskydd. På altaner eller terrasser där det inte föreligger någon fallrisk, behöver man inte ta klätterrisk i beaktande på sitt staket. 

Räcket kan precis som alla våra aluminiumräcken för altan, tillverkas i naturanodiserat (eloxerat) eller en annan valfri färg och måttanpassas enligt dina behov.

Altanräcke med glas - det populära glasräcket

Vårt glasräcke i aluminium kan monteras såväl ovanpå som utanpå er altan eller balkong. Man kan välja mellan klart, tonat och frostat glas. Väljer man att beställa det med LED-belysning, får man ett mycket exklusivt altanräcke som är svårt att motstå.

Räcket tillverkas förutom i naturanodiserat (natureloxerat) i vitt, svart och grått. Önskar man en specifik färg erbjuder vi även det.  Alla våra glasräcken måttanpassas enligt din altan eller eventuella önskemål.

   

Varför aluminium?

Aluminium är rostfritt och så gott som underhållsfritt. Det tål smuts och väder och är lätt att hålla rent. Materialet ger dessutom oändliga möjligheter till form, yta och färg.